Зателефонуй

Тел – +38(093) 917-41-78

Години роботи

Пн – Пт: 08:00 – 19:00

Як підготувати дитину до дитячого садка?

Підготовка дитини до відвідування дитячого садка може бути викликом як для дитини, так і для батьків. Ось кілька порад, які допоможуть зробити цей перехід якомога плавнішим.

Підготовка дитини до дошкільного навчального закладу

Починаємо відвідувати ЗДО в ігровий час та збільшуємо тривалість перебування від 1 години до повного дня. Не рекомендуємо розпочинати адаптацію зрання (0 8.00)!

Важливість сну, харчування та привчання до горщика в адаптації до дошкільного закладу

  • Режим сну (від нього залежить максимум продуктивносі у дошкільному закладі. Дитина має спати скільки вдома, як спить у садку. Дотримуватися режиму сну вдома, не класти пізно спати ввечері, зранку вчасно вставати)
  • Харчування (дитина має вміти пережовувати їжу! Готуйте діткам страви, які є у садку, не перебивайте їжу у блендері, привчайте дитину жувати з раннього віку, з 9-ти місяців пропонуйте тверду їжу (бублик, яблуко) у ніблері)
  • Горщик (привчайте дитину до горщика. Дитина має вміти показувати, демонструвати, проситися. Хай вдома буде подібний горщик як і у садочку. Дитина бачить – впізнає – не боїться)
  • Одягання (дитина має вміти впізнавати свої речі. Намагайтеся одягати такі речі, які легко можна зняти та одягнути, мінімум складних елементів, надавайте перевагу не шнурівкам, а липучкам, без зайвих гудзиків тощо. За умов воєнного стану це сприятиме швидшому одяганню, щоб пройти до укриття)

Розвиток мовлення та моторики для більш плавного переходу до дошкільного закладу

  • Мовлення (стимулює всі процеси та полегшує адаптацію. Коли дитина розмовляє, їй легше пояснити та попросити)
  • Трудові доручення (чи розуміє дитина мовлення – подай /принеси. Якщо дитина виконує якісь доручення, вона відчуває себе потрібною, успішною (коли похвалять за виконане доручення), бути учасником процесу. Це сприяє взаємодії з вихователем)
  • «Стоп-слова» (не всі діти раннього віку вміють розмовляти, але дитина при небезпеці має реагувати на слова та фрази, наприклад «стій», «зупинись», «не треба», «не можна», «зачекай», «не чіпай». Також це слова «на», «дай», «візьми». Діткам старшого віку знати фрази «допоможіть будь ласка», вміти просити про допомогу)

Створення позитивного іміджу дошкільного закладу та формування впевненості у дітей

  • Позитивне уявлення про садок (мама і тато повинні максимально підтримувати позитивне уявлення про ЗДО, розповідати дитині вдома про садок, як там добре, цікаво, смачна їжа, багато друзів тощо. Якщо мама довірятиме дитину вихователю, вона має приймати її такою як вона є, звісно і дитина прийматиме так само)
  • У садок з другом (запропонуйте дитині взяти у садок іграшку чи іншу річ, яка матиме уявний ментальний звязок з домом та знизить рівень тривоги)

Розповідайте про особливості та вподобання дитини, щоб сприяти швидшій адаптації до садка (дитина засинає, коли її погладити по спинці, або з улюбленою іграшкою).

Дотримуючись цих порад, ви зможете допомогти вашій дитині легше адаптуватися до нового етапу в її житті і зробити перші кроки до самостійності та соціалізації в дитячому садку.

Зв’яжіться з нами

Ми завжди раді новим друзям! Запрошуємо вас та ваших малюків завітати до нас на екскурсію, де ви зможете познайомитися з нашими вихователями, побачити наші затишні групи та переконатися у високій якості нашого догляду та навчання.

Разом ми допоможемо вашим дітям розквітнути у дружній та підтримуючій атмосфері «Меланчиного садочку»!
Ми впевнені, що в нашому садочку ваша дитина отримає все необхідне для щасливого дитинства та успішного майбутнього!

ДНЗ “Меланчин садочок”

 (Дошкільний навчальний заклад “Меланчин Садочок”).

Наша адреса: Київська область Обухівський район, с. Підгірці вул. Лугова 3А”.

Директор

Власенко Оксана Володимирівна

+38 (093) 917-41-78

Розпорядження № 675 від 27 вересня 2022 року “Про видачу ліцензії на провадження освітньої діяльності”